Újra járható a Hatöles
Közélet

Újra járható a Hatöles

Hiába kérte több alkalommal is a közútkezelő a MOL-t, hogy javítsák ki azokat az úthibákat, amelyeket egy szénhidrogénkút kialakítása során tettek tönkre a munkagépek, ez csak a nyomatékosított önkormányzati felszólítás után történt meg.

 
A képviselő-testület februári ülésén is naprendre került a Hatöles út ügye. Halász Balázs önkormányzati képviselő interpellált a polgármester felé, kérve, hogy tegyen hathatós intézkedést a Hatöles út, Rekettyei iskola felé vezető rossz szakaszának állapota miatt. Az útszakaszt korábban az olajipari cég munkagépei használták, itt jártak el naponta többször is, amikor egy szénhidrogénkutat építettek a közelben. Jó lehet, a MOL előzetesen engedélyt kért a várostól az út használatára, de az ennek során az úttestben okozott károkért nyilvánvalóan a céget terheli a felelősség, neki is kell elvégeznie a szükséges felújítási munkálatokat – érvelt a képviselő.  

Gyovai István polgármester levélben szólította fel az olajipari céget, hogy a keletkezett kisebb-nagyobb gödröket javítsák ki, hangsúlyozva, hogy az itt élők türelme elfogyott. Ennek oka az, hogy a többszöri felszólítás ellenére sem tűntek el a kátyúk, amelyek komoly anyagii kárt okoztak a járműveikben, és kerékpárral is szinte lehetetlen volt a közlekedés. Március 31-ei határidőt szabott az önkormányzat a munkálatok elvégzésére, a határozott felszólítás után végül csak kijavították az úthibákat.  
Kép-szöveg: Pozsgai Ákos