Mentőhelikopter vitte el a súlyos sérültet
Közélet

Mentőhelikopter vitte el a súlyos sérültet

Letért az útról, az árokba hajtott, és egy kerítést letarolva tudott csak megállni csütörtök délután az 53-as főúton, Kisszállás határában egy autó. A gépkocsit vezető 52 éves mélykúti férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők helikopterrel a kórházba.

 
Tompa irányából haladt a személyautó Kiskunhalas felé, amikor egy enyhe ívű jobb kanyarban átsodródott a baloldali sávba, majd az árokba hajtott, ahol letarolt egy kerítést, végül egy betonoszlop állította meg.

Helyszíni információk szerint a sofőr, aki egyedül utazott a gépkocsiban, vélhetően rosszul lett, ezért vesztette el uralmát a jármű felett. Eddig azonban ezt az értesülésünket nem erősítették meg, tisztázatlan, hogy pontosan miért történt a baleset.

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a gépkocsivezető, aki a roncsok közé szorult, őt a kiskunhalasi tűzoltók szabadították ki. A helyszínre a halasi mentősökön kívül a szentesi mentőbázis légi egységét is riasztották. Hosszú ideig tartott, míg sikerült a sérült állapotát stabilizálni, hogy szállítható legyen. A mentés idejére teljes szélességében lezárták a rendőrök az 53-as főútnak ezt a szakaszát. Délután fél négykor oldották fel a teljes útzárat, a baleseti helyszínelés alatt félpályás korlátozás mellett, felváltva megindulhatott a forgalom.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1291|limitstart=0|limitcount=0}