Újratárgyalnák a Csipke-alapítvány ügyét
Közélet

Újratárgyalnák a Csipke-alapítvány ügyét

Hivatalos közleményt jutatott el szerkesztőségünknek Gyovai István polgármester. A városvezető ebben azt közölte, hogy törvényességi felülvizsgálatot kér a Halasi Csipke Közalapítvány vizsgálatáról hozott képviselő-testületi döntés kapcsán.

 
KISKUNHALAS VÁROS POLGÁRMESTERÉNEK KÖZLEMÉNYE
 
A 2014. április 3-án lezajlott képviselő-testületi ülésen a Halasi Csipke Közalapítvány Kuratóriumának kérésére dr. Ferenczi Mária jegyző előterjesztésében tárgyalt törvényes belső ellenőri vizsgálatot a testület többsége nem fogadta el. Fülöp Róbert alpolgármester sürgősségi indítványával előterjesztett, a Közalapítvány gazdálkodását vizsgáló bizottság felállításáról és felhatalmazásáról szóló javaslatot viszont ugyanaz a többség elfogadta – a polgármester, a jegyző, és a testület több tagjának törvényességi észrevétele és tiltakozása ellenére.
 
Meggyőződésem, hogy a Képviselő-testület többsége által elfogadott határozat egésze, és számos részlete törvénytelen, épp ezért a döntéssel szemben törvényességi felülvizsgálatot kezdeményeztem az Ügyészségnél és a Kormányhivatalnál.
 
Megítélésem szerint a képviselő-testület döntése az önkormányzat érdekeit sérti, ezért a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény vonatkozó rendelkezései értelmében kezdeményezem az ügy ismételt önkormányzati tárgyalását.
 
Kiskunhalas, 2014. április 4.
 
                                                                                                      Gyovai István
                                                                                                       polgármester