Tényleg a gulyásfesztiválon…?!
Közélet

Tényleg a gulyásfesztiválon…?!

A tradicionális, magyaros konyha – sőt, életmód – egyik legpatinásabb eleme a gulyás, a bográcsos ételek készítése és fogyasztása családi, baráti, sőt, ma egyre inkább munkahelyi és más közösségi körökben is.

 
Ugyanakkor a modern életmódnak mindinkább része az egészségtudatos életmód is: a betegség-megelőzés, a helyes táplálkozás, egészségi állapotunk nyomon követése.
 
E kettő találkozik szombaton, a nevezetes Sóstói Gulyásfesztiválon, ahol ismét szűrősátorral és reformkonyhával fogadja a lakosságot a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház apparátusa.
 
A parkoló és a főzősátrak közötti közlekedőfolyosón elhelyezett két kórházi sátorban délelőtt 10-től délután 3-ig állapotfelmérést és szűrővizsgálatokat végeznek (természetesen ingyenesen) a helyi Egészségfejlesztési Iroda szakemberei, akik pedig részt vesznek a néhány perces ellenőrzésen, azokat különleges reformétel-kóstoló is várja.
Kép-szöveg: Kohout Zoltán