Több mint húszezer szavazat Bányai Gáborra
Közélet

Több mint húszezer szavazat Bányai Gáborra

Fellibbent a titok a kiskunhalasi nyolcas számú körről, amelynek voksait szombaton délután összesítették, miután hozzáadták külképviseleti, valamint a más településeken szavazó halasiak lapjait. Ezekből kiderült, hogy Bányai Gábor túllépte a húszezer fős támogatói létszámot.

 
Különösebb tétje nem volt már a Szilády Áron utcai óvodában múlt vasárnap összegyűjtött, majd ideiglenesen zárolt szavaztoknak a végeredmény szempontjából. Akkora különbségek voltak, hogy ezen nem sokat változtatott a szombaton délután összegzett voksok sora.
 
A külképviseleteken, illetve más településeken leadott szavazatokkal együtt összesítették az eredményt. E szerint Bányai Gábor túllépte a bűvös húszezres határt, összesen 20228-an akarták őt képviselőnek. A Fidesz-KDNP jelöltve óriási fölénnyel hozta ezt a szavazókört is. Farkas Gergelyre (Jobbik) 9659, Török Zsoltra (Kormányváltók) 7297, Lapos Péter (LMP) 913, míg Gyovai Istvánra (KTI) 741 szavazat érkezett összesen.
 
A Helyi Választási Bizottság megállapította a végeredményt, hamarosan átadják majd, ünnepélyes körülmények között Bányai Gábornak a megbízólevelet. (További részletek a nyolcas szavazókörről és a szavazatok összesítéséről hétfőn.)
Halasmédia Online információ
Fotó: Kovács Iván