Kedden hivatalos lehet a borítékolt eredmény
Közélet

Kedden hivatalos lehet a borítékolt eredmény

A három napos jogorvoslati határidő leteltével, várhatóan kedden válik hivatalossá az április hatodikai szavazás végeredménye. Az egyik utolsó momentum, a külképviseleteken és más településen leadott közel kilencszáz voks értékelése szombaton több órát vett igénybe.

 
A Helyi Választási Bizottság és a nyolcas számú szavazatszámláló bizottság tagjai gyűltek össze szombaton délután a városházán. Ekkor bontották fel az április hatodikán gondosan lezárt urnákat és ekkor vették számba a külképviseleteken és más településen leadott voksokat. A procedúra több órát vett igénybe.
 
Ferenczi Mária, a Helyi Választási Iroda vezetője hétfőn arról tájékoztatta a sajtót, hogy 840 átjelentkezőt és 155 külképviseleten szavazót vettek nyilvántartásba, közülük 892-en éltek is állampolgári jogukkal. Az ő szavazatukat tartalmazó zöld borítékokat bontották fel szombaton délután.
 
Ennek ismeretében állapították meg a végeredményt, amely szerint 39882 szavazólapból 39466 volt érvényes, ebből Bányai Gábor, a Fidesz-KDNP delegáltja kapta a legtöbb voksot, szám szerint 20228-at. A három napos jogorvoslati határidő lejárta után, várhatóan kedden hirdeti ki a Helyi Választási Bizottság elnöke a hivatalos végeredményt. Ezután veheti majd át megbízólevelét ünnepélyes keretek között Bányai Gábor, a körzet megválasztott képviselője.
Szöveg: Jáger Levente
Fotó: Pozsgai Ákos