Kutyás nap az állatvédelem jegyében
Közélet

Kutyás nap az állatvédelem jegyében

Kutyaszépségversennyel, rendőrségi kutyás bemutatóval, játékos kézműves foglalkozásokkal, és hasznos tanácsokkal várták az érdeklődőket a második alkalommal megrendezett Sóstói Kutyás Napon.

A rendezvénnyel a szervezők a felelős állattartásra igyekeztek felhívni az emberek figyelmét. – Nem szokványos kutyás napot szeretünk volna, hanem, hogy ez a nap az állatvédelemről, a kedvenceink iránti szeretetről és megbecsülésről szóljon – fogalmazott Bíró Brigitta, szervező Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnöke az eseményt megnyitó beszédében. A szakember szerint fontos, hogy észrevegyük azt a határtalan szeretetet, odaadást, végtelen hálát, amivel kutyáink elhalmoznak bennünket.

A múlt szombati rendezvényen Lóránt Gábor drogkereső rendőrkutyás bemutatóját, a Kecskeméti Cerberos Kutyaiskola bemutatkozása követte, Bozi Tímea, az alapítvány állatorvosa az ivartalanítás és a chipezés valamint a szervezet oltási programjáról tartott előadást.

akos-20140702-kutyanap 14

Tornóczky Anita, az Országos Állatvédőrség Alapítvány szóvivője a felelős állattartásról tartott előadást, bemutatott egy olyan két hónapos bőrbeteg kiskutyát is, akit egy csatornapartra tettek ki és állatvédők mentettek meg.

A nap folyamán lehetőség volt az alapítvány mentett kutyáinak örökbefogadására is, a nyolc bemutatott kutyus közül, hat új gazdira talált. A szervezet egyébként csak az elmúlt egy év alatt közel száz kutyának tudott örökbefogadó gazdát találni Kiskunhalason és a környező településeken.

A helyszínen készült fotóink ITT tekinthetők meg.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos