Beindultak a táborok és napközik
Közélet

Beindultak a táborok és napközik

Mókás programokkal telik a nyári napközi a Központi Református iskolában. Az intézmény már negyedik éve ad otthont a napközinek. Általában 35-40 gyerek tölti itt a vakáció azon napjait, amikor a szüleik a munkájuk miatt nem tudnak velük lenni.

A gyerekekre a halasi egyházi iskolák pedagógusai felügyelnek, illetve a halasi és a tompai nagycsaládos egyesületek, valamint a Máltai Szeretetszolgálat tagjai. A programok között szerepel például a strandolás, de mennek játszótérre, a vasútállomásra vonatokat nézni, a múzeumba és felkeresik a helyi nevezetességeket, illetve sok kézműves foglalkozás szerepel a kínálatban. Így minden gyerek találhat kedvére való elfoglaltságot a hat hét alatt.

konyvtari 03

A nyári napközi június végén kezdődött és augusztusban ér véget. Így nagy terhet le tud venni a szülők válláról. Emellett a város több pontján is javában zajlanak a táborok és napközik. A Végh kúriában például cégek fogtak össze és szerveztetek felügyeletet a dolgozók gyermekeinek, de a könyvtár is táborozó gyerekekkel népesült be.