Delegációk hete (videó)
Közélet

Delegációk hete (videó)

Csoportok jönnek, delegációk mennek. Lengyel diákok jártak Halason. Harkakötönyben vendégeskedik a csoport, de fontosnak tartották, hogy Halas nevezetességeivel is megismerkedjenek. Harkakötöny évek óta aktív kapcsolatot ápol lengyel testvérvárosával Walimmal. Amint elmennek a vendégek, a harkakötönyiek kerekednek útnak, focimeccsre és gulyásfőzésre várják őket – mesélte Brassó Imre Albert polgármester.

Halasnak is igen aktívak a partnertelepülési kapcsolatai. Jelenleg pont a lengyelországi Nowy Saczban tartózkodik egy halasi delegáció egy város napi ünnepségen, a jövő héten pedig a németországi Kronachba indul egy népes küldöttség, mivel 25 éves a Vári Szabó-iskola és az ottani szakiskola közötti kapcsolat. Halas egy kiskanalakból álló kiállítással és Berki Viola grafikáival lepi meg a vendéglátókat – sorolta a meghívásokat Juhász Gábor a polgármesteri hivatal külkapcsolatokért felelős munkatársa.

lenygyel 09

Augusztusban Magyarkanizsa várja a halasiakat. A Halas Táncegyüttes és kézműves kiállítók utaznak majd az új kenyér ünnepére. Halason pedig szerveződnek a Szabadkai napok. Több napon keresztül több program is szerepel majd a kínálatban, nem marad el a szokásos kerékpártúra, de a sportban is összemérik erejüket a partnertelepülések. Ez is közelebb viheti a két várost ahhoz, hogy megkössék a testvérvárosi megállapodást – nyilatkozta Király Gábor a Halasi Média és Kultúra Kft. programszervezője.

Szöveg-fotó: Fehér Erika