Az elmúlt negyed évszázadra emlékeztek
Közélet

Az elmúlt negyed évszázadra emlékeztek

A kiskunhalasi Vári Szabó István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium és a németországi, kronachi Lorenz Kaim Berufsschule most ünnepli a 25 éves évfordulóját annak, hogy diákcsere kapcsolatot létesítettek egymással. Ez alkalomból a kronachi iskola vendégül látott mintegy 30 kiskunhalasi pedagógust és egykori diákot, akik részesei voltak e 25 év történéseinek.

 
Július 10. és 14. között ünnepi megemlékezés, egykori cserediákokkal való találkozás, valamint két halasi vonatkozású kiállítás megnyitója is része volt az Abonyi Henrik főigazgató vezette delegáció programjának. Schwób János nyugalmazott igazgató és Karlheinz Kestel, az ottani iskola tanácsos-tanára emlékezett vissza a kezdetekre, melyek az ő nevükhöz fűződnek.
 
kron01
 
Mind a kronachi, mind a kiskunhalasi polgármester személyesen üdvözölte a 25 éves évfordulót, valamint a bajor tartomány és az oberfrankeni régió képviselői is köszöntötték és méltatták az évforduló jelentőségét. Az ünnepi ülés csúcseseménye volt, hogy egy egykori cserediák, Jürgen Baumgärtner osztotta meg élményeit a jelenlévőkkel, aki az óta a kronachi képviselő-testület tagja. Az eseménysorozat következő állomása egy kiskunhalasi cserelátogatás lesz ez év októberében, a Vári Szabó-iskolában.
 
Szöveg: Pősz Attila
Fotó: Szabó Géza