Újabb özönvíz zúdult Halasra (videóval)
Közélet

Újabb özönvíz zúdult Halasra (videóval)

Megérkezett az újabb csapadékzóna Kiskunhalasra. A belvárosban és több távolabbi utcában ismét 15-20 centi magasan állt a víz, az egyik főtéri élelmiszeráruházba pedig a tetőről zúdult be a víz. Betört az esővíz a Halas TV-be is, az építőmunkások igyekeztek megakadályozni, hogy még több víz öntse el az átalakítás alatt álló épületrészt.

Délelőtt óta több hullámban érkeznek a hatalmas mennyiségű csapadékot hozó kiterjedt zivatarzónák Kiskunhalas fölé. A zivatarokat felhőszakadás – rövid idő alatt 20-30 millimétert meghaladó csapadék – kísérheti. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (citromsárga) riasztás adott ki tizenegy megyére, köztük Bács-Kiskunra is.

vihaross 01

Az első nagyobb zivatarhullám tegnap este kilenc óra körül érte el Kiskunhalast, Szerbia felöl. Az erős széllel érkező vihar, egy fát döntött a villanyvezetékre Kiskunhalas és Pirtó között, ezért több órán át 850 fogyasztónál nem volt áram, másutt kisebb áramkimaradásokat okozott a zivatar.

A mostani zivatarzóna miatt újra több utcát is elöntött a víz, és víz alatt áll időről időre a főtér egy része is. Ugyanitt a Spar áruházat is elöntötte a víz, a tetőről zúdult be a nagymennyiségű eső az eladó térbe. Korábban már többször is elöntötte az áruházat a víz nagyobb zivatarok idején, ugyan kijavították a tetőt, az elöregedett épületben lévő csapadékelvezető csatornarendszer nem bírta el a nagymennyiségű vizet. Az áruházat áramtalanították és jelenleg zárva tart.

vihaross 07

Betört az esővíz a Halas TV felújítás alatt lévő épületszárnyába is, bokáig ér a víz, az építőmunkásoknak sikerült megakadályozniuk, hogy újabb nagymennyiségű víz jusson az épületbe.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1381|limitstart=0|limitcount=0}