Csipke: feljelentést javasol az FB
Közélet

Csipke: feljelentést javasol az FB

Büntetőfeljelentést javasol a Halasi Csipke Közalapítvány kuratóriumának a felügyelő bizottság (FB). Jerémiás Béláné FB-elnök erről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt.

 
Rendkívüli sajtótájékoztatón ismertette Jerémiás Béláné, a Halasi Csipke Közalapítvány felügyelő bizottsági elnöke a legutóbbi határozatukat, amelyet csütörtökön délután hoztak. Az FB három tagja, az elnökön kívül Horváth Róbert és Szabadi József egyhangú döntést hozott.
csipokebe
– Tekintettel a felügyelő bizottság korábbi, 2014. január 27-én tett jelentésében foglalt gazdasági hiányosságokra, valamint a Halasi Csipke Közalapítványnál a 2009. január 1. és 2013. december 31. közötti időszak működéséről szóló, 2014. július 28-án tett vizsgálati jelentésben megfogalmazott többszörös gazdálkodási szabálytalanságra - különös tekintettel a nagymértékű leltárhiányra - a felügyelő bizottság javasolja a Halasi Csipke Közalapítvány kuratóriumának, hogy a két jelentés alapján ismeretlen tettes ellen tegyen büntetőfeljelentést – ismertette határozatukat az elnök.
 
Megtudtuk azt is, hogy a jelentést és a határozatot pénteken nem sikerült átadni a kuratórium ügyvezető elnökének. Gyovai István polgármestert pedig hétfőn délelőtt tájékoztattja Jerémiás Béláné a kialakult helyzetről.
Kép-szöveg: Jáger Levente