Váltás: Fülöp Róbert a Fidesz polgármesterjelöltje
Közélet

Váltás: Fülöp Róbert a Fidesz polgármesterjelöltje

Sajtótájékoztató keretében hozta nyilvánosságra Nagy Ernő, a Fidesz kiskunhalasi polgármesterjelöltjének visszalépését a helyi pártszervezet vezetése hétfőn, kora délután, a párt helyi kampányközpontjában. Skribanek Zoltán elnök egyben bejelentette, hogy ifj. Fülöp Róbertet, jelenlegi alpolgármestert jelölték Kiskunhalas polgármesterjelöltjének, akit az augusztus 3-án megtartott jelölőgyűlésen megjelentek egyhangúan támogattak.

A sajtótájékoztatón a Fidesz Kiskunhalasi szervezetének elnöke, Skribanek Zoltán bejelentette, hogy Nagy Ernő egy héttel ezelőtt jelezte az elnökségnek, egészségügyi okok miatt nem tudja vállalni a polgármesteri jelöltséget. A párt helyi elnöksége ezt tudomásul vette és új jelöltet állított - mondta. Az elnökség ifj. Fülöp Róbert jelölte, aki vállalta a felkérést.

fidezstotál

Döntésében a kialakult helyzet meghatározó szerepet játszott és a szűkebb pártközösség valamint Kiskunhalas érdekeit vállalkozói ambíciói elé helyezve indul polgármesterjelöltként a választásokon ősszel – tolmácsolta a párt helyi elnöke. Skribanek Zoltán elmondta, hogy a tagság, a tegnap összehívott közgyűlésen egyhangúan jóváhagyta Fülöp Róbert jelölését és a döntés teljes mértékben találkozott a választókerületi vezető, Bányai Gábor elképzelésével.

A tájékoztatón jelenlévő Nagy Ernő megerősítette, hogy egészségügyi okok miatt lép vissza. Ezen probléma jelölésekor nem jelentkezett olyan mértékben, hogy akadályozta volna a kampányban, de az utóbbi hetekben egyre inkább erősödött és a hozzátartozói iránti felelősségérzés valamint a személyes sorsának alakulása arra ösztönözte, hogy még a hivatalos kampány kezdet előtt feloldja ezt az ellentmondást. Egyben elmondta, hogy a jövőben nem kíván politizálni. Sok sikert, eredményes munkát kívánt a jelölteknek, külön ifj. Fülöp Róbertnek és annak a reményének adott hangot, hogy Kiskunhalas javát szolgálja majd az új polgármesterjelölt és a remélhetően városvezetésben meghatározó szerepet vállaló Fidesz képviselőjelöltek által felálló új testület.
fidezsbe2
Nagy Ernőt követően az új polgármesterjelölt, Ifj. Fülöp Róbert szólt. Eljött a pillanat, amikor a helyzet ismeretében félre tette a személyes vállalkozói ambícióit – mondta - és úgy döntött, hogy a kialakult helyzetben Kiskunhalas jövője érdekében a polgármesterségért száll küzdelembe.

„Személy szerint nagyon sajnálom, hogy Nagy Ernő egészsége nem engedi, hogy jelölt maradjon. Köszönjük a munkád, jó egészséget kívánok Ernő, tiszteletben tartjuk, hogy nem kívánsz politizálni. Ugyanakkor az élet megy tovább és hiszem, hogy Kiskunhalas, a jelöltjeink meghatározó módon történő testületbe kerülésével, megválasztásom esetén polgármesteri működésemmel, megerősíti térségi vezető szerepét és egy új felfogású fejlődési pályán indulhat el” - hangsúlyozta ifj. Fülöp Róbert.

A Fidesz új polgármesterjelöltje főbb irányokat határozott meg bemutatkozója alkalmával. E szerint a Fidesz-KDNP támogatásával, a kormányzati törekvésekkel, az országgyűlési képviselő Bányai Gáborral meglévő közvetlen kapcsolattal összhangban és a városvezetői tapasztalatával részéről a vezetői cselekvés ideje jött el. Kiskunhalas térségi vezető közigazgatási, rendészeti, közlekedési, oktatási, egészségügyi ellátási, kereskedelmi központi szerepe jelenleg is teret nyer, de ezt szeretnék gazdasági, vállalkozásfejlesztési szempontból tovább erősíteni.

A csapatuk, mint mondta rendelkezik programmal, város irányítói tapasztalattal, élő és jó kormányzati kapcsolatokkal. A jelölt elmondta, hogy közép-hosszútávú fejlesztési terveiket, kellő időben a kampány hivatalos kezdetekor ismertetni fogják. Cselekvő testületet szeretnének, hatékony hivatali munkát, a vállalkozások fejlesztésén keresztül munkahelyeket, megélhetést az itt élőknek. Szerencsére Bányai Gábor személyében 2014. április 6-a óta olyan országgyűlési képviselőt választott elsöprő többséggel Kiskunhalas lakossága, aki éppen ebbéli városépítő szándékaikat tudja tovább erősíteni törvényhozói munkájával és kormányzati kapcsolatrendszerével – fejezte ki az új jelölt.

A tájékoztatón jelen lévő Bányai Gábor országgyűlési képviselő elmondta:

„Szerettük volna, ha Nagy Ernő intézményvezetői, közösségvezetői tapasztalatát egy város életének jobbá tétele érdekében polgármesterként kamatoztatja a közösség érdekében Halason. Az élet azonban más forgatókönyvet írt. Köszönjük eddigi munkáját és jó egészséget kívánunk Ernőnek! Sajnálom, hogy távozik a politika színpadáról. Ugyanakkor ki kell fejezzem, hogy ifj. Fülöp Róbert egyöntetű bizalmat kapott, mi több ambíciót érez, amire nagy szükség lesz.

nagyfülöp

Mi már korábban is beszélgettünk erről a kérdésről, jóval korábban, majd egy éve téma volt, de akkor Róbert azt erősítette, hogy a vállalkozói szférában kíván hangsúlyos jelenlétet személyes életében, amit Halas politikai közegében képviselőként hasznosít majd. Azért örülök, hogy ezt a döntését - még akkor is, ha ez a váratlan helyzet indította meg a váltásban – megváltoztatta, mert ahogy az ország, úgy Kiskunhalas jövője is a vállalkozások, a kis és közepes vállalkozások fejlesztésének bővítésével javulhat. Robi a vállalkozói világot jól ismeri és azt is tudja a 3 éves városvezetői, a már négy éves képviselői tapasztalata alapján, hogy hogyan lehet ezt Kiskunhalas várospolitikájába integrálni. Jó munkát, eredményes kampányt kívánok a jelölteknek és a polgármesterjelölt ifj. Fülöp Róbertnek” – mondta az országgyűlési képviselő.

Kép-szöveg: Kovács Iván