Német és svájci állatvédők adománya
Közélet

Német és svájci állatvédők adománya

Svájci és németországi állatvédők hoztak ruhákat, játékokat, készségfejlesztő eszközöket a halasi Benjamin lakóotthon és a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet (REGYMI) sérült lakóinak. A külföldi állatvédők a kiskunhalasi Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány közreműködésével érkeztek Kiskunhalasra és hoztak egy egész mikrobuszra való adományt a gyerekeknek és az alapítvány munkatársai által mentett kutyusok számára is.

A Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány svájci és német segítőik három csodálatos napot töltöttek Kiskunhalason, meglátogatták a halasi református egyház támogatásával gondozott, különböző fokban sérült gyerekeket is.

adomany3

- Csodás napokat sikerült szervezni a két otthonban lakó gyerekek és az őket gondozó felnőttek, valamin a külföldi vendégeink számára egyaránt. Örömteli volt látni a boldog arcokat - számol be az eseményről Bíró Brigitta, a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnöke.

adomagy2

A külföldi vendégekkel kilátogattak az alapítvány Kiskunhalason működő ideiglenes befogadó állomására is, ahol jelenleg is több megmentett kiskutya várja szerető örökbefogadó gazdiját.

adomany1

A svájci és a német együttműködő szervezettekkel, csak az elmúlt fél évben, a keceli gyepmesteri telepen lévő közel száz kutya számára tudtak gazdát találni, de nagyon sok ebet mentett a szervezet Kiskunhalasról és a többi környező településről is.

adomagy4
Pozsgai Ákos