Dráma: búcsú a kétéves kislánytól
Közélet

Dráma: búcsú a kétéves kislánytól

Kedd délután eltemették azt a 2 éves kislányt, akit két hete ért halálos áramütés Kiskunhalason, a Sáros utcában. A gyermek egy szabálytalanul bekötött elektromos vezetéket fogott meg, amely nem volt megfelelően leszigetelve. Információk szerint a család jó ideje lopta az áramot, korábban egy 40 ezer forintos tatozás miatt kötötték ki tőlük a szolgáltatást.

 
A család visszavitette a kislány holttestét még utoljára abba az utcába, ahol felnőtt. A gyermek szülei és a rokonok zokogva fogadták a halottas kocsit, amely hozta a fehér koporsót, közrefogták és zenéltek neki. A kétéves kislány azért halt meg, mert a család lopta az áramot, és a pici véletlen megfogta a szabálytalanul bekötött vezetéket. Két hete történt a tragédia.
 
lanykopors
 
A temetőben nyitott koporsó mellett búcsúztatták a gyermeket. Sokan részt vettek a szertartáson. A barátok, ismerősök és a helyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat segítette összeadni a családnak a temetésre a pénzt.
 
Az ügyben a rendőrség is folytat nyomozást foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt, ismeretlen tettes ellen. A Halasi Tükör e-heti számában a tragédia körülményeit igyekszik bemutatni.
 
Kép-szöveg: Pozsgai Ákos
 
{phocagallery view=category|categoryid=1384|limitstart=0|limitcount=0}