Lejár a határidő
Közélet

Lejár a határidő

Aki még nem tette meg, menjen a postára! Augusztus 15-ig kell befizetni a tankönyvek árait. A díjat – a tavalyi évhez hasonlóan - idén is előre, csekken kell rendezni. A tavalyi gyakorlatnak megfelelően most is a Könyvtárellátó küldte meg a csekkeket. A kísérő levél felsorolja, hogy milyen könyveket, feladatlapokat tartalmaz egy-egy diák tankönyvcsomagja.

 
Általában 8-10-12 ezer forintba kerül egy diák könyvcsomagja évfolyamtól függően. A könyvek díját banki átutalással és iskolakezdési utalvánnyal is rendezni lehet. Azt kérik, hogy a befizetett csekkeket mindenki őrizze meg, mert szükség lehet a tankönyvek átvételekor a befizetés igazolására, főleg akkor, ha már az augusztus közepi határidő után történt a számla rendezése. Az előző években érvényes kedvezmények most is élnek a nagycsaládosok és a gyermekvédelmi kedvezményben részesülők számára.

A helyi tankerülettől kapott tájékoztatás szerint a Halasi iskolákba augusztus 18-án és 19-én érkeznek meg a gyerekek tankönyvcsomagjai. Az iskolák tájékoztatókat szoktak kitenni arról, hogy mikor történik meg a könyvcsomagok kiosztása.

Akiknek most kezdi az iskolát a csemetéje, azok pénztárcáját már nem terheli a tankönyvek ára. Felmenő rendszerben megkezdődött a könyvek ingyenessé tétele. Így most az első és második osztályt kezdő gyerekek kapnak díjmentesen könyveket.

Fehér Erika