Az államalapítás ünnepén Halason
Közélet

Az államalapítás ünnepén Halason

Sport és kultúra. Így ünnepli Kiskunhalas augusztus huszadikát. A programok a Sóstó területén és a Hősök ligetében folynak.

 
Amikor pontban tíz órakor elrajtol a 29. Halasi Hajtás mezőnye a Sóstónál, akkor kezdődnek a programok a Hősök Ligetében. A hagyományos, évtizedek óta megszokott triatlonra még lehet nevezni, a szervezőktől kapott tájékoztatás szerint már előzetesen is közel harmincan jelezték a részvételüket. A legfiatalabbak után, körülbelül fél 11-kor startol a nagy táv mezőnye. Ezzel egy időben és szinte egy helyen a Sóstó SHE szokásos pecaversenye zajlik. 
 
A Hősök Ligetében a délelőtt folyamán a Halas-Fitness Egyesület, a Kiskun és a Halas Táncegyüttes bemutatói után kezdődik a városi ünnepség. Ennek keretében áldják meg és szentelik fel az új kenyeret. Ebéd után a Dokk Party zenekar, majd a fiatalok kedvence, a ByTheWay áll színpadra. Bár többen kérdezték, idén sem lesz Kiskunhalason tűzijáték, akik látni szeretnének ilyet, azoknak a környékbeli településekre kell elzarándokolniuk.
Jáger Levente