Tanszerek rászoruló gyermekeknek
Közélet

Tanszerek rászoruló gyermekeknek

Sok családnak komoly nehézséget okoz az iskolakezdés. A halasi Családsegítő Központ szervezésében tanszer adományokkal lehet segíteni a nehéz helyzetben élő gyerekek tanévkezdését.

 
Mivel nemsokára itt az iskola, a családok kezdik átnézni az iskolás gyermekek tanszereit. Ha úgy döntenek, hogy inkább lecserélnek egy-egy táskát vagy tolltartót, akkor ahelyett, hogy kidobnák, célszerű azokat segíteni vele, akiknek nincs lehetőségük tanszereket vásárolni. Többek között már nem használt táskákat, tolltartókat, torna- és ünneplő ruhákat várnak.
 
A rászoruló gyerekeknek jól jöhetnek a máshol feleslegessé vált hegyezők, ceruzák és egyéb rajzeszközök, de például a külterületekről bejáró gyerekek nagy hasznát veszik az esőkabátoknak is. Kisné Légrády Tünde a Családsegítő Szolgálat vezetője elmondta, hogy még használható állapotban lévő tankönyveket is várnak, illetve tisztálkodó eszközöket. Ott jártunkkor épp egy három gyermekes anyuka kapott segítséget.
 
tansz02
 
Az egyik kisfiú most kezdi az óvodát, a másik az iskolát. Ők táskát, tornazsákot és tolltartót kaptak. A kicsik örömmel próbálták fel az ajándék táskákat. Mint mondták: már várják, hogy elkezdődjön az ovi és az iskola. Az adományokat a Szilády gimnázium mögött lévő Thúry József utcai irodában, hétköznap reggel 8 és délután 4 óra között lehet leadni. Azt kérik: jó lenne, ha még az iskolakezdés előtt bevinnék a nehéz sorsú gyerekeknek szánt adományokat. Azok jelentkezését is várják, akik úgy érzik, hogy szükségük lenne a segítségre.
 
Szöveg-fotó: Fehér Erika