Egy kis segítséggel megvalósulhat az álmuk (videó)
Közélet

Egy kis segítséggel megvalósulhat az álmuk (videó)

Hinta, mászóka, homokozó...elsőre talán aprónak tűnő álmok, vágyak, amik eddig anyagi okok miatt nem valósulhattak meg. Az Ékeskapu Intézményben élő fiatalok szakemberek segítségével töltik mindennapjaikat. Sajnos azonban az életkörülmények nem a legmegfelelőbbek a sérült gyermekek számára.

 
Tervekből nincs hiány, szeretnék például megszépíteni az intézmény épületének külsejét és udvarát, erre azonban semekkora összeget nem tudnak szánni. Nagy szükség lenne a fejlesztésekre, hiszen a mindennapok során sok apró nehézségbe ütköznek az itt élők és a dolgozók. Ha meglenne a megfelelő pénzforrás az alapanyagokra, lelkes alkotók egy csoportja kifestené színesre az épület külső falait, valamint az udvar aszfaltját is színkavalkád boríthatná. Egy olyan speciális játszótérre is nagy szükség lenne itt, ahol akár a kerekesszékben ülők is biztonsággal szórakozhatnának.

Azért, hogy a fiatalok álma mielőbb megvalósulhasson, egy civil egyesület szeptember 20-ára esélyegyenlőségi napot szervez, ahol a halasiak és környékbeliek közösen tudnak segíteni a nemes cél érdekében.

egymi02

A szervezők bíznak abban, hogy minél többen szeretnének majd segíteni a sérült gyermekek álmainak megvalósításában. A szeptember 20-ai esélyegyenlőségi nap részletes programjáról hamarosan beszámolunk a Halas TV Híradójában és honlapunkon.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Bereczki Zsolt