A kuratórium tudomásul veszi...

Újabb fejezetéhez érkezett a Halasi Csipke Közalapítvány Kuratóriuma által indított vizsgálat, és  annak fejleménye. Az ezzel kapcsolatban kiadott közlemény teljes szövege olvasható lentebb.

 
„A kuratórium tudomásul veszi, hogy a Közalapítvány Felügyelő Bizottsága az elkészült két jelentése alapján - amelyek súlyos hiányosságokat tártak föl - büntető feljelentést tett ismeretlen tettes(ek) ellen.

A kuratórium tudomásul veszi továbbá, hogy a Csipkeház igazgatója a jelentést meg sem várva felmondott.

A kuratórium levonja a tanulságot, hogy a jövőben minden ellenőrző szervnek ugyanilyen hatékony ellenőrzést kell megvalósítania, mint az utóbbi időben.

A kuratórium nagy ambícióval folytatja a Halasi Csipke jövőjének alakítását.

Bízunk abban, hogy a meghirdetett pályázat eredményeként rövidesen rátermett, új vezető irányítja a Csipkeházat, és dolgozik a csipke további sikeréért.

A kuratórium nem engedi, hogy - mint mára - veszélybe kerüljön a csipkevarró utánpótlás, mert a csipke fönnmaradásának kulcsemberei elsősorban a csipkevarró művészek!

Visszaállítjuk a megszüntetett művészeti vezetői státuszt, a csipke folyamatosan magas minőségének biztosítására.

Szélesíteni kívánjuk kapcsolatainkat és a kínálati piacot. Természetesen megtartjuk a bel- és külföldi megjelenéseket is. Bízunk a Halasi Csipke jövőjében, erejében, és dolgozunk további sikereiért!

Kiskunhalas, 2014. aug. 29.

Halasi Csipke Közalapítvány Kuratóriuma"