Évrekész! a Szent Józsefben
Közélet

Évrekész! a Szent Józsefben

Rendhagyó suli kezdés. A nyári szünet után fokozatosan szoknak vissza az iskolapadba a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai. Az intézmény újszerű módon – hagyományteremtő szándékkal - lelki- és közösségépítő programokkal kezdte a tanévet.

 
Az iskola diákjainak az első napokban még nem kell elővenni a tankönyveket. Az ismétlések és felmérések helyett közösségépítő programokat tartanak, amit a diákok örömmel fogadnak.

A tanulók többek között előadásokon vesznek részt. Ezeken rendőrök, mentősök, védőnők a helyes közlekedésről, az elsősegélynyújtásról, vagy a betegségek megelőzéséről adnak hasznos információkat. A különböző előadások mellett, sorversenyek, közös tánc, de még szendvicskészítő verseny is várja a diákokat. A pénteki programokba – akadályverseny, foci - a szülőket is bevonja az iskola. A záró program pedig egy meglepetésvendég koncertje lesz.

sztsuli02

A rendhagyó tanévkezdésnek a közösségépítésen túl az is célja, hogy a szünidő szabadságából az iskolai munkába fokozatosan vezesse vissza a gyerekeket – kaptuk a tájékoztatást Tóth Tibor Győző igazgatótól.

Amint befejeződik az Évrekész! elnevezésű program a Szent József iskolában is előkerülnek a tankönyvek. A diákokat részben megújult körülmények várják, hiszen a vakáció idején több felújítás is történt a Szent József iskolában. Például megújult az alsó tagozatos folyosói lambéria, új interaktív táblák érkeztek, de a legnagyobb változás, hogy több sornyi napelemet szereltek fel az iskola tetejére.

Szöveg-fotó: Fehér Erika