Európa a polgárokért
Közélet

Európa a polgárokért

Pár napra nemzetközi város lett Halas. A Halasi Szüreti Napok mellett partnertelepülési találkozón vesznek részt a németországi Kronachból, a Lettországi Aizkraukléból, az erdélyi Sepsiszentgyörgyről és a vajdasági Magyarkanizsáról érkezett vendégek.

Pénteken a Közösségek Házában tanácskozás és előadások várták a résztvevőket például az önkéntes munkáról. A találkozó céljai között szerepel, hogy a résztvevők jobban megismerjék az Európai Unió működését.

Az Európa a polgárokért elnevezésű program az Európai Bizottság segítségével valósul meg. A találkozó résztvevői többek között ismerkedtek egymás kultúrájával is. A tanácskozáson vetítéssel egybekötött előadásokat tartottak több témában. Az itt tapasztaltakat összegzik és otthon majd tovább adják – kaptuk a tájékoztatást Huber Helga szakmai koordinátortól.

A vendégek az előadások, a fellépések, és a táncbemutatók mellett a várossal is ismerkedtek, például ellátogattak a Csipkeházba és megnézték milyen aprólékos munkával készülnek a világhírű halasi csipkék.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Anda Péter

{phocagallery view=category|categoryid=1397|limitstart=0|limitcount=0}