Mindenki a csodájára jár
Közélet

Mindenki a csodájára jár

Ilyen sem volt még! Sokan megállnak és csodálkozva tekintenek felfelé a halasi Sétáló utcában. Több száz színes esernyő tarkítja az utca feletti légteret. De nem csak az arra sétálók járnak a látványosság csodájára, az üzletek tulajdonosai is örülnek a vidám színfoltnak, sőt nem sokkal ezelőtt az esernyős projektben „leginkább érintettek" is kilátogattak a helyszínre.

 
Egy e hét szombati jótékonysági akcióhoz tartozik a sok esernyő. Megvásárlásukkal a kiskunhalasi Ékes Kapu Intézmény gyermek- és felnőtt lakóit lehet támogatni. Az otthonban élő sérült emberek nagy álma egy speciális játszótér. Erre folyik most a gyűjtés.

Már több esernyőnek van gazdája, de a Halasmédia szerkesztőségénél elhelyezett gyűjtődobozba is szépen érkeznek a felajánlások, illetve egy számlaszámon is fogadják a befizetéseket.

Az Ékes Kapu lakói nem sokkal ezelőtt személyesen is megnézték a látványosságot, amiről szinte már az egész város beszél. Nagyon tetszett nekik a rendhagyó látvány, és mint mondták, már várják a szombati programokat.

Az eseményről további információk ITT olvashatók.

Az Esélyegyenlőségi Nap című miniprojekt a „Csipke-városközpont megújítása – Kiskunhalas belvárosi akcióterületének fejlesztése projekt (DAOP-5.1.2/A-09-2f-203-0001) részeként valósul meg.

Szöveg: Fehér Erika, Szőri Attila
Fotó: Bereczki Zsolt

ernyoutca