„Száradjon le a keze...!
Közélet

„Száradjon le a keze...!"

A járókelőket és szerkesztőségünk tagjait is felháborította, hogy ma reggelre valaki vagy valakik közel 20 színes esernyőt loptak el a Sétáló utcára kihelyezett rendhagyó dekorációból. Az egészben az a legszomorúbb, hogy az ernyők a szombati esélyegyenlőségi napon megvásárolhatók lettek volna, így a tolvaj gyakorlatilag a beteg gyermekeket lopta meg.

 
Nem tudni, ki az, akinek az a legjobb szórakozása, hogy az éjszaka közepén esernyőket lop el közterületről. Tény, hogy ma reggelre a Sétáló utcán közel 20 esernyővel van kevesebb, mint tegnap este volt.
 
Mint arról több alkalommal is beszámoltunk, szombaton esélyegyenlőségi nap lesz a belvárosban, melynek célja, hogy a kiskunhalasi Ékes Kapu Otthonban élő fiataloknak épülhessen egy speciális játszótér, amit akár kerekesszékkel is használhatnának. A kezdeményezést támogató halasiak egy esernyő megvásárlásával segíthetik a nemes ötletet. A ma reggelre ellopott ernyőket már senki nem tudja megvenni, így az értük járó támogatói összeget gyakorlatilag a beteg fiataloktól lopta el az ismeretlen.
 
lop1
 
Reményeink szerint, a főtéri térfigyelő kamera „láthatta" az éjszakai eseményeket, és azt is próbáljuk kideríteni, a környéken lévő üzleteknek van-e hasonló biztonsági berendezése. A járókelők közül többen is, miután meghallották, mi történt, csak ennyit mondtak: „Az ilyennek száradjon le a keze!"
 
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Bereczki Zsolt