Bóbitások autómentes napja
Közélet

Bóbitások autómentes napja

A kicsik is csatlakoztak az egész kontinensre kiterjedő mozgalomhoz. Most van az Európai Mobilitási hét. Ennek kapcsán a halasi Bóbita óvodában is tartottak autómentes napot.

 
Az intézmény az egész csütörtök délelőttöt ennek az ügynek szentelte. A gyerekek nagy izgalommal várták az óvodába érkező rendőröket és örömmel ültek be a rendőrautóba, még a szirénát is kipróbálhatták. A legnépszerűbbek mégis a Jánoshalmáról kölcsönkért elektromos kisautók voltak, mindenki ki akarta próbálni őket.

bobiauto2

A fiúk a terepjárót, a lányok a „csajos” rózsaszín modellt. Az ovisok ezen kívül megnézhették a rendőrök felszereléseit, sőt még ujjlenyomatot is adhattak. Az óvodában úgy tervezik, hogy minden évben hasonló autómentes napot rendeznek majd. Halas is „rajta van” a kisautók ügyén. Ha a városban is lesznek majd ilyen járművek, sűrűbben lehet az óvodákban ilyen napokat szervezni, ahol a játék közben a gyerekek a közlekedésről is sokat tanulhatnak.                                                                                               Kép-szöveg: Fehér Erika