Minden esernyő és hűtőmágnes gazdára talált
Közélet

Minden esernyő és hűtőmágnes gazdára talált

Talán még a szervezők sem mertek abban hinni, hogy egy nemes cél érdekében kicsik és nagyok gondolkodás nélkül összefognak. Az esélyegyenlőségi napot megelőző héten és a rendezvényen több, mint négyszáz színes esernyő, hűtőmágnes, kitűző és kerámia dísztárgy talált gazdára.

„Mi nagyon szeretjük ezt az egészet” – így foglalták össze röviden az Ékes Kapu Otthon lakói véleményüket a mai rendezvényről. Mint ismeretes, a városban nincs olyan speciális játszótér, amit akár a kerekesszékesek is biztonsággal tudnának használni. A kezdeményezés célja, hogy a befolyt összegből ezen a helyzeten változtatni lehessen.

Külön öröm, hogy nem csak vállalkozók és cégek álltak a jótékonysági akció mellé. Nagyon sok magánszemély hozott az adománygyűjtő dobozba saját, összekuporgatott pénzéből egy-két ezer forintot a nemes cél érdekében.

A város zenészei, énekesei is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy sikeres legyen az Esélyegyenlőségi Nap. Délelőtt Patai Tivadar gitárjával kezében alapozta meg a nap hangulatát egy kellemes hangzású akusztikus koncerttel. Őt a bibós Mandal Leila követte, aki elárulta, nem titkolt vágya, hogy egyszer akár világszerte elismert énekesnő váljon belőle.

A Wriggle It! zenekar pillanatok alatt felpörgette a jelenlévők hangulatát. Majd egy picit visszalassult a tempó, hisz közönség elé álltak, vagyis ültek a délutáni jazzprodukció előadói. Kiss Flóra énekesnő kellemes, lágy hangját akár estig is elhallgatta volna a publikum. De az este ismét Mandal Leiláé volt, aki kedvenc énekesnőitől hozz egy-egy dalt. Ezekben a percekben pedig a Rock Life tagjai zúznak a Művelődési Ház udvarán.

A szervezők ezúton is köszönik a példátlan, önzetlen segítséget a halasiaknak és környékbelieknek. Az adománygyűjtő doboz tartalmát a hétvége során összesítik majd.

Az Esélyegyenlőségi Nap című miniprojekt a „Csipke-városközpont megújítása – Kiskunhalas belvárosi akcióterületének fejlesztése projekt (DAOP-5.1.2/A-09-2f-203-0001) részeként valósult meg.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Bereczki Zsolt, Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1400|limitstart=0|limitcount=0}