Szakgimnáziumi képzés a Tekóban
Közélet

Szakgimnáziumi képzés a Tekóban

Mint arról a Halasi Tükör korábban beszámolt, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola a következő tanévtől szakgimnáziumi képzést indít. Az intézmény nevébe viszont már idén szeptembertől bekerült a gimnázium. A cikk megjelenése óta szerkesztőségüket is többen keresték és érdeklődtek az új oktatás részleteiről, nekik segítünk most.

 
– Hozzánk is eljutott már a szülők, diákok érdeklődése a Halasi Tükörben megjelent híradás kapcsán. Ez is bizonyítja, hogy jó döntés volt bővíteni az oktatási palettánkon – fogalmazott megkeresésünkre Téglás László igazgató. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium vezetője hozzátette: az intézményben minden adott ahhoz, hogy a közismereti tantárgyak színterén a szakgimnáziumi képzése során is minőséget képviseljen.
 
A több évtizedes szakképzési tapasztalat pedig olyan egyedi, plusz lehetőséget kínál, amivel ötvözve a gimnáziumi képzési formát speciális tudású, széles látókörű, a világban céltudatosan, magabiztosan tájékozódó fiatalokat képezhet.
 
Téglás úgy látja, hogy két olyan szakot sikerült kiválasztani, amely versenyképes Magyarországon. Közel egy évig tartó előkészületek előzték meg a Tekóban az egyedi informatikai és közgazdasági szakgimnáziumi képzést. Mint megtudtuk: a hivatalos engedély a nyár végén érkezett meg. És hogy miben más ez a fajta oktatás?
 
– A gimnáziumokra és szakközépiskolákra előírt egységes, heti kötelező óraszámon belül a szakgimnáziumi osztályokban emelt óraszámú idegen nyelvi képzés folyik, csoportbontásban. Emelt óraszámú és csoportbontásban tanított a matematika tantárgy is, valamint három évig minden szakgimnazista tanul számítógépes gépírást szintén csoportbontásban.
 
Az informatikai szakgimnazista négy évig, csoportbontásban tanulhatja a fizikát és nagy óraszámban az informatikát. A közgazdasági szakgimnazista pedig szintén csoportbontásban négy éven keresztül találkozik az informatikával, és nagy óraszámban a gazdasági ismeretek tantárggyal, amiből érettségi vizsgát is tehet – tájékoztatott az igazgató.
Halasmédia Online