Kisebb szeméthegytől szabadultunk meg
Közélet

Kisebb szeméthegytől szabadultunk meg

Kiskunhalas utcáin még fellelhetők az elmúlt hetek lomtalanítási akciójának maradványai. Ennek fő oka, hogy a felhívás ellenére olyan anyagok is kikerültek, amiket nem tudott elvinni a szolgáltató. Ilyenek a gumiabroncsok, akkumulátorok és elektronikai hulladékok, amik még most is ott hevernek szanaszét az utcákon.

 
Mindezt látva Baics Tamás az önkormányzat környezetvédelmi referense azt kéri a lakosságtól, hogy saját maguk vigyék el ezeket a holmikat a hulladékudvarba, - ahol térítésmentesen leadhatják.
 
Mint mondta hiába lenne meg a szándék ezeknek az anyagoknak az összegyűjtésére és elszállítására sem a szemétszállítási szolgáltatónak, sem a Városgazda Zrt-nek nincs erre engedélye, így ők nem vihetik el ezeket a holmikat.
 
A szakember tájékoztatása szerint a kérés ellenére többen talicskákkal kihordva, ömlesztve borítottak ki építési törmeléket, vagy zöldhulladékot, amit szintén nem tudtak elvinni a járatok.A lakosság egyébként sok lomtól megszabadult. Az elkészült összesítés szerint a halasi lomtalanítási akció két hete alatt összesen 1200 köbméternyi hulladékot szállított el a szolgáltató a város területéről.
 
A környezetvédelmi szakember azt is elmondta, hogy az önkormányzat szorgalmazza az őszi zöldhulladék gyűjtési akció megszervezését. Erre akkor kerítenének sort, amikor a falevelek zöme már lehullott és a kertekben is befejeződött az őszi munkák java része.
 
Szöveg: Fehér Erika
Fotó: illusztráció