„Köszönethegyek” a búcsúzó képviselőktől
Közélet

„Köszönethegyek” a búcsúzó képviselőktől

Beköltözött a béke a halasi városháza dísztermébe, ahol a napirend előtti hozzászólások során szinte egymást licitálták túl a képviselők abban, hogy ki kinek mondjon köszönetet az elmúlt négy év okán. Jutott dicsérő szó a jótékonykodó koncertlátogatóknak és az Esélyegyenlőségi Nap szervezőinek is.

 
Még utoljára hat képviselő gondolta úgy, hogy a négy évet záró testületi ülés napirend előtti hozzászólásai között ő is megszólal. A mondatok ezúttal kevés kritikát, annál több dicséretet és elismerést kürtöltek világgá.
kuris
„Jót tenni jó!”
Halas szíve hatalmas és ez több alkalommal is bebizonyosodott az elmúlt napokban. Kuris István László arról beszélt, hogy a templomkert felújításáért szervezett jótékonysági est és a másnapi Esélyegyenlőségi Nap is bebizonyította: a szeretet és az összefogás ereje csodákra képes. A képviselő a nyilvánosság előtt köszönte meg valamennyi résztvevő és szervező közreműködését a nemes cél érdekében.
skribi
„Négy év”
Skiribanek Zoltán azt emelte ki hozzászólásában, hogy komoly eredményei voltak az elmúlt négy évnek. A kormány adósságmentése és anyagi segítsége rendezte a város pénzügyi helyzetét, több jelentős beruházás elkezdődött, illetve befejeződött, ezek szintén Halast gazdagítják. A Fidesz-frakció nevében megköszönte, hogy a képviselő-testület is kevesebbet vitatkozott, mint korábban.
dózsa
„Köszönet”
Dózsa Tamás Károly rendhagyó módon azokról beszélt, akik képviselősége alatt sokat segítették a munkáját. Hálás volt a városházának, a jegyzőnek, Városgazdának, a művelődési ház dolgozóinak, valamint a médiának is. A városatya úgy fogalmazott, hogy nélkülük hiába ténykedett volna, mert ha nincs segítség, akkor nem tudta volna becsülettel végezni a munkáját.
sárika
„Köszönet a választóknak”
Egy több mint tíz esztendeje tartó közszolgálati munka végén beszélt Jerémiás Béláné. A képviselőnő 2002 óta külsős bizottsági tagként, 2005-től pedig a testületben dolgozott. Megköszönte mindenkinek, aki segítette a munkájában. Utódjaként pedig Farkas Dániel ajánlotta a választók figyelmébe, akit ő is ellát majd a tanácsaival.
lala
„Összegzés”
Jekő Attila a köszönet mellett a közelgő választásra is felhívta a figyelmet. Azt mondta, a szervezetek programjai minimális különbséget mutatnak. Reményét fejezte ki, hogy az október 12-e után felálló új testület él majd a történelmi lehetőséggel. Tud együtt dolgozni, és a képviselők nem egymással harcolnak majd, lobbival, akarategységgel, szakértelemmel jelentős uniós forrásokat tudnak majd idehozni.
halasz
„Köszönet”
Ugyancsak a köszönet volt Halász Balázs mondandójának vezérfonala is. A városháza, a Városgazda, valamint a média munkatársainak is hálás a segítségért. A képviselő azt is elmondta, hogy sok sikert kíván az új testületnek, azt remélve, sokat tud majd a  közgyűlés város javára tenni.
Kép-szöveg: Jáger Levente