Rozika néni kilencven éve
Közélet

Rozika néni kilencven éve

Imádja a családját, az unokák szuperlatívuszokban beszélnek a nagyi főztjéről, aki derűs, imádja a magyar nótákat és a keresztrejtvényeket. Krausz Dezsőné, Rozika néni vasárnap ünnepli kilencvenedik születésnapját, ebből az alkalomból köszöntötték őt.

 
Fia, Zoltán és két unokája, Ági és Noémi társaságában várta Gyovai István polgármestert és Simon István szociálpolitikai csoportvezetőt Krausz Dezsőné. Rozika néni a kilencvenedik születésnapját ünnepli vasárnap, ebből az alkalomból nyújtotta át a városvezető Orbán Viktor miniszterelnök díszoklevelét.
krausznénibe1
A szépkorú asszony derűs, nagyon finomakat főz és kiveszi részét a háztartási munkákból is. Mint megtudtuk: a televízióban szívesen nézi azokat a műsorokat, amelyben magyar nóta van. - Szeretem a keresztrejtvényeket is, frissen tartja a memóriát - mesélte Rozika néni, aki nagyon büszke családjára. Imádja őket, ahogy unokái mesélték, gyermekkoruk nagy részét töltötték a nagyi mellett.
krausznéni3
Krausz Dezsőné azt is hozzátette, hogy varrónőnek tanult, de élete nagy részében gyógynövény felvásárlással foglalkozott. Erről is igen sokat beszélt pénteken délután, amikor meglátogattuk őt. Az igazi nagy ünnep majd vasárnap lesz, amikor az egész család összegyűlik majd, hogy együtt köszöntsék a kilencven éves asszonyt.
krausznénibe2
Kép-szöveg: Jáger Levente