Éhező, vérző kutyát mentettek
Közélet

Éhező, vérző kutyát mentettek

Hetek óta éhezhetett, mert nem kaphatott rendesen enni az a kutya, amelyiket Jánoshalmáról mentettek meg a kiskunhalasi Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány munkatársai az elmúlt napokban. A jószágnak kilátszódtak a bordái, annyira lefogyott, a hanyag gazda ellen közigazgatási eljárást kezdeményezett az alapítvány.

 
Az állatvédők a rendőrökkel és az illetékes hatósági állatorvossal együtt érkeztek a bejelentésben magadott címre, ahol rátaláltak a nagyon rossz állapotban lévő kutyára, a kapuhoz volt kötve egy rövid láncra felcsavarodva. A bejelentő szerint nem kapott normálisan enni, de vizet is csak ritkán raktak elé. A fülei tele voltak vérző sebekkel, amit a legyek leptek. – Kilátszottak a bordái kitapinthatóak, de amikor meglátott bennünket örült és csóválta a farkát – magyarázta a látottakat Bíró Brigitta, a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnöke, aki szerint vélhetően rendszeresen bántalmazhatták is a kutyát, mert a viselkedéséből erre lehet következtetni.

Az előtte lévő tálak az állatvédők és a hatóság embereinek megérkezésekor is üresek voltak, először is enni és inni adtak neki, falta az elé rakott eledelt.

ehezo01

Az állatorvos megvizsgálta a szerencsétlen jószágot, és egyet értett abban, hogy normális körülmények között egy kutyának nem szabadna ilyen rossz fizikai állapotban lennie, ezért a helyszínen lévő rendőrökkel egyetértésben engedélyezte az állatvédőknek, hogy elhozzák a kutyát.

Az egy év körüli kan kutyus a Bogyó nevet kapta megmentőitől, akik egyenesen a kiskunhalasi állatotthonba vitték, ahol a Halasi Állatsegítő Alapítvány vette gondozásba és vállalta a gyógykezelését.

Bogyó azóta biztonságban van, gazdája ellen, közigazgatási eljárást kezdeményezett a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnöke.

Pozsgai Ákos