Gyovai bocsánatkérést vár Skribanekéktől
Közélet

Gyovai bocsánatkérést vár Skribanekéktől

„A 2010-14-es önkormányzati ciklus utolsó ülésén került napirendre „a Képviselő-testület által meghozott, de végrehajtásra nem kerülő egyes döntések, és egyéb kivizsgálást igénylő ügyek kivizsgálásáról” szóló előterjesztés." - olvasható Gyovai István közleményében, mely egész terjedelmében megtekinthető alább.

„A vizsgálatot 2013 májusában dr. Skribanek Zoltán képviselő kezdeményezte, aki több alkalommal nyilatkozott a Halas TV-ben és a Halasi Tükörben. A nyilatkozatok tartalma rendre „a halasi lakosságot sújtó, irracionális gyakorlatról”, „a polgármester jogszabályokkal való szembesítéséről”, és a vele szemben várható ítéletről: „megrovásról, illetménycsökkentésről, fegyelmiről” szólt.

Az ítéletet tehát meghozták, a vizsgálat eredményére csak 15 hónapot kellett várnunk.

Az eredmény a testületi többség által létrehozott eseti bizottság (dr. Skribanek Zoltán, Pajor Kálmán, Dózsa Tamás Károly) rejtelmes módszerekkel végzett vizsgálatának előterjesztésében vált láthatóvá.

Az eseti bizottság ugyanis egyetlen ülésére sem hívta meg a polgármestert; nem kérte álláspontját, válaszait; az ülésekről sem hangfelvétel, sem feljegyzés, sem jegyzőkönyv nem készült. A vizsgálat során a Jegyző tájékoztatóját nem vették figyelembe, ahogyan a polgármester Képviselő-testületnek benyújtott tájékoztatóját sem.

Az eredmény egy megjelenésében színvonaltalan, tartalmában pedig képviselőkhöz méltatlan, inkorrekt firkálmány, ami egyetlen esetben sem állapította meg a polgármester jogszerűtlen magatartását.

Az önkormányzati választásra időzített vizsgálat tehát eredménytelen, az eseti bizottság a működését befejezte.

A folyamat végső lezárásaként a választók és magam nevében joggal várom az alaptalanul vádaskodó, és a közvéleményt félretájékoztató dr. Skribanek Zoltán és társai bocsánatkérését.

Kiskunhalas, 2014. szeptember 26.

Gyovai István"