Az utolsó utáni ülés
Közélet

Az utolsó utáni ülés

Utolsó utáni ülését tartotta a halasi képviselő-testület, amelynek tagjai egyszer már elköszöntek egymástól, most viszont a strandfejlesztés miatti döntés halaszthatatlanság okán ismét összetrombitálta a közgyűlést a polgármester. Alig tíz percig tartott.

 
Dózsa Tamás Károly, Nagy Róbert és Vili Gábor igazoltan hiányzott a csütörtök délutáni rendkívüli testületi ülésről. A képviselők éppen két hete zárták le a négy éves ciklust, ám közbejött valami. A strand fejlesztésének ügye nem állhat másfél hónapig a következő önkormányzat megalakulásáig, ezért szükség volt egy utolsó utáni megbeszélésre.
 
Az előre meghirdetett fél hármas kezdés néhány percet csúszott, de aztán gyors és hatékony munkát végeztek a megjelentek. A strand gyógyhellyé minősítési folyamata nem tűr halasztást, ugyanis a procedúra, a szükséges hatástanulmányok, vizsgálatok így is majd másfél évet tartanak majd.
masikoldal
Halász Balázs, Fülöp Róbert és Jekő Attila is azt szerette volna tudni, hogy a minősítés területre, helyrajzi számra szól-e. Fülöp az iránt is érdeklődött, hogy a van-e lehetőség területbővítésre a jövőben. Gyovai István polgármester jelezte, hogy ez az eljárás kifejezetten a strand környékére vonatkozik, de nincs akadálya később más helyszín vizsgálatának sem.
tetsibe
A hozzászólásoknál Fülöp Róbert alpolgármester a mellett érvelt, hogy egyelőre a kevesebb költséggel járó, a kizárólag a strand és némi külső területre vonatkozzon az eljárás. A politikus úgy vélte, hogy ha a szükség úgy hozza, a Csetényi-park is bekerülhet ebbe. A megjelentek közül nyolcan egyetértettek ezzel, ketten nemmel szavaztak, ketten pedig tartózkodtak.
utolsó
A képviselő-testület utolsó voksolása viszont egyöntetű volt. Tizenkét igen szavazat támogatta a gyógyhellyé minősítés elindítását.
Kép-szöveg: Jáger Levente