Látványos őrző-védő kutyás bemutató
Közélet

Látványos őrző-védő kutyás bemutató

Az Állatok világnapja alkalmából kutyás ügyességi versenyt rendezett a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület a halasi Lovaspályán. A délutáni program keretében a Bull&Mastiff Sportkutyás Egyesület soltvadkerti és mélykúti szakosztálya tartott látványos őrző-védő kutyás bemutatót.

A Kutya jó vasárnap című egész délutánt betöltő eseményen a versenyre nevező gazdik és kutyáik egy viszonylag egyszerűen teljesíthető ügyességi pályán kellett, hogy végighaladjanak, amit játékos a nevezők játékos könnyedséggel teljesítettek is.

A verseny első helyezettje Csobánszki Kitti Roxi nevű kutyája lett, míg a második helyen Miklai Ágnes tappancs nevű kutyája végzett, a harmadik helyezést Révész Dalma Dió nevű kutyája érte el.

allat

A Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület Külön díjakat is kiosztott a rendezvényt szponzoráló cégek, vállalkozások jóvoltából. külön díjat kapott Antal Andrea Roxi nevű kutyusa, aki a kutyás bemutatóban vett részt, a verseny legfiatalabb felvezetője, László Ákos, aki Móric nevű kutyájával teljesítette az akadálypályát. A szervezők külön díjjal ismerték el az egyesület legaktívabb ideiglenes befogadói: Nemes Lívia, Szécsi Györgyné, és Tanács Anikó, akik hosszú évek biztosítanak átmeneti otthont a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület megmentett védenceinek és ápolják, gondozzák őket.

A vasárnap rendezvényen látványos kutyás bemutatót tartott a Bull&Mastiff Sportkutyás Egyesület soltvadkerti és mélykúti szakosztálya, volt arcfestés és jótékonysági vásár is, a bevételt a megmentett állatok gyógyítására költik.

Helyszínen készített képeink ITT tekinthetők meg!

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos