Felszámolják a Polgár utcai szeméthalmokat
Közélet

Felszámolják a Polgár utcai szeméthalmokat

Annyi a szemét, hogy a markoló is alig győzi összeszedni. Több konténernyi hulladékot szállítanak el a Polgár utca mögül a Start program segítségével. Az évek folyamán már többször megtisztították ezt a terület, ám időről időre hatalmas mennyiségű hulladék szaporodik fel. A szemétszállítással egy időben újabb patkány csapdákat tettek ki, a lakók pedig azt tervezgetik, hogy a megtisztuló területet játszótérnek használhatnák a gyerekek.

A szeméthalom előtti lakásokban élők azt mondják, azért alakult ki már többedszerre ez a helyzet, mert nem volt kukájuk ahová tegyék a szemetet, illetve voltak, akik némi fizetség fejében a város más pontjairól is oda hordák kocsi számra a hulladékot. A Cigány nemzetiségi önkormányzat vezetője Rostás László azt mondja, ez egy összetett probléma, de nagy szerepe van benne az ott élők mélyszegénységének. Rostás László úgy véli, akkor lenne hosszútávon tartható a rend az utca mögött, ha pár közmunkás rendszeresen ezeken a problémás területeken dolgozna.

Halas polgármestere Gyovai István kéri az ott lakóktól, hogy ezen túl valóban ügyeljenek a tisztaságra, és aki a guberálásból tud megélni, még az se a házak mögé halmozza fel a hulladékot. A patkányok elszaporodásának is a tisztaság vethet gátat. Az irtásuk több százezer forintjába került az önkormányzatnak.

A patkányok irtása már hónapok óta tart a Polgár utca problémás házainál. Rengeteg rágcsáló elpusztult. Most, hogy ismét megbolygatják a szeméthalmokat újabb méreggel ellátott ládák kerültek ki Matos Andrea városi főkertész iránymutatásával.

Szöveg-fotó: Fehér Erika