Komoly tervek a Csipkeházban
Közélet

Komoly tervek a Csipkeházban

Már be is mutatkozott a csipkevarróknak a szakmai műhely új vezetője, Szécsiné Rédei Évát kedden délután választotta meg az intézményt működtető alapítvány kuratóriuma. Mint megtudtuk: a munkáját ezentúl egy művészeti vezető is segíti, Kardos Zsuzsanna személyében. Az új igazgatónő nagy tervekkel lát munkához.

 
Megvan a Csipkeház új igazgatója. Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy hosszas mérlegelés után két pályázó közül Szécsiné Rédei Évát nevezték ki. Mint megtudtuk: azt várják tőle, hogy kiterjeszti a hungaricum értékesítési körét, és kiépíti a csipkevarrók utánpótlását is. Ezen felül a szakmai minőség szinten tartása, ha lehet még emelése is a feladatok közé tartozik majd.
evauj
Szécsiné Rédei Éva nagy ambícióval, komoly tervekkel látott munkához. Kinevezése után már szerdán reggel az új feladatával kezdett foglalkozni. Bemutatkozott a csipkevarróknak, majd találkozott a sajtó képviselőivel. Első interjújában elmondta, hogy a pályázata is a továbblépésre, a fejlesztésre épül.
kardiozsuzsa
Fontos lesz számára az, hogy legyenek új csipkevarrók, a fiatalokat szeretné még közelebb hozni a csipkéhez. Szerinte az is nagyon fontos, hogy legalább a nagyvárosokban árusítsanak a halasi hungaricumból. A szakmai minőségből sem lehet engedni, ebben segítségére lesz majd az új művészeti vezető Kardos Zsuzsanna is (képünkön). Szécsiné Rédei Éva részletes terveiről a jövő heti Halasi Tükörben beszél majd.
Kép-szöveg: Jáger Levente