Esővel, széllel jött az ősz (frissítve)
Közélet

Esővel, széllel jött az ősz (frissítve)

Itt van az ősz, itt van újra. Kiskunhalasra a hajnali órákban érkezett meg az előre beígért időjárás, hatalmas széllel és az elmúlt órákban 32 milliméternyi esővel hűlt le a levegő. A helyi tűzoltókat háromszor riasztották.

 
Órákon át szakadt az eső, és hatalmas erejű volt a szél Kiskunhalason. A vénasszonyok nyara után beköszöntött az igazi ősz. A város több pontján jelentős mennyiségű esővíz gyűlt össze, ezt nem tudja elvezetni a csatorna. A kórház sarkánál, a piacnál is a gyalogosoknak kell jókorákat kerülni, hogy átérjenek egyik oldalról a másikra. A Szilády-gimnázium mérései szerint 32 milliméternyi eső esett eddig.
 
– Háromszor riasztották a halasi tűzoltókat. A városban a Katona József utcában dőlt ki egy fa, az Új utcában egy fenyő veszélyeztette az épületet, míg Kiskunmajsán az ottani önkéntesek kértek segítséget – kaptuk a tájékoztatást Csillag Tamás tűzoltóparancsnok-helyettestől.
Kép-szöveg: Jáger Levente
 
Dőlnek a fák
A délelőtt folyamán két segélykérés érkezett a halasi tűzoltókhoz. Kiskunmajsára az emelőkosaras jármű vonult, míg a Felsőöregszőlőkben egy fakidőlés okán volt szükség beavatkozásra.