Lemondott mandátumáról a keceli polgármester
Közélet

Lemondott mandátumáról a keceli polgármester

Haszilló Ferenc Kecel harmadszor újraválasztott polgármestere kedden lemondott mandátumáról. A döntés hátterében az az országos botrányt kiváltó hangfelvétel áll, amelyben a polgármester zsidózik, cigányozik és egyéb durva véleménnyel illeti saját pártját is.

 
A hangfelvétel egyébként két évvel ezelőtt készült,  egy helyi újságírónak adott interjú utáni magánbeszélgetésnél „véletlen” bekapcsolva maradt a mikrofon, amit most találtak időszerűnek bizonyos körök nyilvánosságra hozni.  A polgármester szerint manipulált felvételt tettek közzé a lejáratására.
 
A FIDESZ-KDNP közleményt adott ki, melyben kizárták soraikból a polgármestert, egyben lemondásra szólították fel.  Haszilló Ferenc a HÍR TV-nek adott nyilatkozatában úgy fogalmazott „ polgármester ilyent nem tehet, úgy érzem a megfelelő időben le kell mondanom tisztségemről.  Akit megbántottam, vagy megsértettem ezzel a felvétellel, attól elnézést kérek, senkit nem akartam megbántani”  

Kecelen három hónapon belül tartanak új polgármester választást. Az ügy sokak szerint átlátszó, hiszen az után került napvilágra a felvétel, ahogy kiderült, nem kell újraszámolni a szavazatokat. Haszilló Ferenc 14 szavazattal nyerte meg ugyanis az idei választást.
Halasmédia Online