Így alakult az új testületünk
Közélet

Így alakult az új testületünk

Megalakult az új halasi képviselő-testület. A legnagyobb érdeklődéssel várt pillanat az volt, amikor Fülöp Róbert polgármester megnevezte az alpolgármestereit. Farkas Dániel főállású, míg Szűcs Csaba társadalmi megbízatású alpolgármester lesz. Az is eldőlt, hogy az eddigi kettő helyet három bizottság működik majd. Íme, az első tanácskozás részletes összefoglalója.

 
 
 
 
14:47 Ajándékkönyv
A tanácskozás végén minden képviselő a napokban megjelent Bay-kötetet kapta útravalóul.
 
14:43 Bányai Gábor segítsége
Az alakuló ülés végén Bányai Gábor országgyűlési képviselő szólt. Azt mondta, hogy a választási időszak után most már a munka és az ígéretek beváltása kezdődhet. A politikus minden segítségét, tudását felajánlotta. Hozzátette: összefogás mentén fel lehet majd építeni Kiskunhalas jövőjét. Kérte a polgárokat, hogy álljanak ki a képviselő-testület mellett, az új városvezetésnek pedig sok sikert kívánt.
 
eskü 
14:34 Új alpolgármesterek
Aradszky Lászlóné, a szavazatszámláló bizottság elnöke elmondta, hogy 15 érvényes szavazat volt. Tizenkét vokssal Farkas Dánielt főállású, 13 vokssal Szűcs Csabát társadalmi megbízatású alpolgármesterré választotta a képviselő-testület. Mindketten esküt tettek. Szűcs Csaba már jelezte, hogy lemond az őt illető tiszteletdíjról. Farkas Dániel törvényben megszabott illetményét a képviselő-testület megszavazta.
 
14:12 Titkos szavazás
Szavazatszámláló bizottságot választott a testület. Fülöp Róbert polgármester Farkas Dánielt főállású, míg Szűcs Csabát társadalmi alpolgármesternek jelölte. Titkos voksolás következik.
 
14:10 Három bizottság
A képviselő-testület ellenszavazat nélkül döntött arról, hogy az elkövetkező öt évben nem kettő, hanem három bizottság dolgozik majd. Mindhárom bizottságba hat-hat tagot delegáltak.
 
14:02 Hajrá Kiskunhalas!
Fülöp Róbert azt mondta, hogy fontosnak tartják a kis- és középvállalkozások fejlesztését, ebben Bányai Gábor országgyűlési képviselő lesz a segítségére. Az új polgármester azt kérte a halasiaktól, hogy támogassák az elképzelései megvalósításában. Hajrá Kiskunhalas! Ezzel a mondattal zárta első beszédét Fülöp Róbert polgármester.
 
fölopbezsel
 
13:58 Ássuk el a csatabárdot!
- Mi egész Kiskunhalasnak, sőt a térségnek a javát akarjuk. Kérem mindenki csatlakozzon hozzánk, minden dolgos kézre szükségünk van. Várjuk azokat is, akiknek jó ötletei vannak - fogalmazott Fülöp Róbert. Az új polgármester azt javasolta a másik oldalnak, hogy ássák el a csatabárdot és közösen tegyenek azért, hogy Kiskunhalas meginduljon a fejlődési pályán.
 
13:53 Az első
Egyhangú, tizenöt szavazatot hozott az első hivatalos voksolás. A képviselő-testület megállapította Fülöp Róbert polgármester illetményét, amelyet törvény szabályoz. Ezt követően az új városvezető elkezdte beszédét.
 
gratulafül
 
13:43 Eskütétel
Esküt tettek az új képviselő-testület tagjai és Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere. Valamennyien átvették megbízóleveleiket Mezei Jánostól. Mostantól hivatalosan is képviselők lettek, mandátumuk öt esztendőre szól.
 
13:36 Taps a polgármesternek
Mezei János, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a végeredményt. Fülöp Róbert polgármester, valamint mind a tíz egyéni képviselő neve elhangzásakor tapsot kapott. Megtapsolták a kompenzációs listán bejutó politikusokat is.
 
mezeij 
13:29 Alakulunk
A Himnusz eléneklésével elkezdődött a halasi képviselő-testület alakuló ülése. Fülöp Róbert polgármester köszöntötte a jelenlévőket, megállapította, hogy 15 képviselő jelen van.
 
13:22 Hamarosan kezdődik
Megérkezett Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke, úgy tudjuk, pillanatokon belül kezdődik a tanácskozás. A Himnusz eléneklése után Mezei János, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismerteti a hivatalos végeredményt.
 
DSC 0071 
13:15 Ünnepi pillanatok
Egyelőre még nem kezdődött el az alakuló ülés, viszont egymás után jönnek az érdeklődők. Egyikük azt mondja, ez egy ünnepi pillanat, amelyet élőben szeretne átélni. Mint megtudtuk, a tanácskozás a Himnusz eléneklésével kezdődik majd.
 
DSC 0049 
13:02 Később kezdenek
Fülöp Róbert polgármester az imént jelentette be, hogy később kezdődik az első tanácskozás. Ennek oka az, hogy a 11 órakor kezdődő megyei közgyűlésről érkezik majd meg Bányai Gábor elnök és Skribanek Zoltán képviselő.
 
sokember 
12:58 Megtelt a terem
Zsúfolásig megtelt a városháza díszterme. Sokaknak nem jutott hely, van, aki a folyosón, a Halas Televízió élő közvetítéséből követi nyomon az eseményeket. Sok szimpatizáns, segítő kíváncsi a nagy pillanatokra.
 
Szöveg: Jáger Levente
Fotók: Pozsgai Ákos