Egészséggel köszöntötték a szünetet
Közélet

Egészséggel köszöntötték a szünetet

Egészségnapot rendeztek a Felsővárosi Általános Iskolában. A nap vendége Jeszenszky Péter ultrafutó, ultra triatlonista volt. Az iskola körüli reggeli futás elindítása után, az 5. és 8. osztályosoknak beszélt a sportolásról, a hobbijáról a futásról. 57-szer teljesítette a maratoni távot és számos ultrafutáson (pl. 24 órás futáson is részt vett), emellett rendszeresen indul az Iron Man versenyen is.

A nap folyamán a felső tagozatosok egy kozmetikus segítségével a bőrápolásról tudhattak meg fontos információkat, részt vettek a mentősök előadásán, majd újraélesztési gyakorlatot is végezhettek.

Az alsó tagozatos diákok ügyességi feladatokat teljesítettek a sportpályán, majd minden diák a szülők, nagyszülők és rokonok segítségével az ősz ízeit kóstolhatta meg. (Őszi gyümölcsöket, zöldségeket, lekvárokat, zöldségkrémeket, salátákat és még számtalan egészséges finomságot.)

felsofut02

A nap végén az osztályok által készített „Zöldségfantázia” kompozíciók is értékelésre kerültek. A vidám hangulatú egészséges napot Fekete Csaba zöldségfaragó alkotásai színesítették.

Szöveg-fotó: Felsővárosi Általános Iskola