Francia tiszti kereszt Benkő Tibornak
Közélet

Francia tiszti kereszt Benkő Tibornak

A francia Becsületrend Tiszti Keresztjét vehette át Benkő Tibor vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke, a kiskunhalasi tüzérezred korábbi, legendás parancsnoka. A rangos elismerést Roland Galharague nagykövet nyújtotta át ünnepélyes körülmények között.

 
Szerdán este a budapesti Francia Rezidencián magas állami kitüntetéseket adott át a nagykövet magyar katonatiszteknek. A honvedelem.hu beszámolója szerint Roland Galharague Franciaország magyarországi nagykövete a Becsületrend tiszti keresztjét nyújtotta át Benkő Tibor vezérezredesnek, vezérkari főnöknek, a kiskunhalasi tüzérezred korábbi, legendás parancsnokának.
benkobe 
A diplomata úgy fogalmazott, hogy Franciaország nagyra értékeli hazánk erőfeszítéseit az európai közös biztonság- és védelempolitika terén. Benkő vezérezredes köszönőbeszédében azt mondta, hogy a múlt összeköti a két nemzetet, ez egyben kötelez is arra, hogy továbblépjenek ezen az úton.  – A parancsnoki munkát végzők teljesítménye mindig a katonák eredménye, így rájuk is kell gondolni ebben a pillanatban – tette hozzá a tábornok.
Jáger Levente
Fotó: honvedelem.hu