Mégsem mond le Kecel polgármestere
Közélet

Mégsem mond le Kecel polgármestere

Haszilló Ferenc, Kecel polgármestere képviselőtársaival ma letette a hivatali esküt. Az eskütétellel egyidőben tüntetést szerveztek a Városháza elé úgy a szimpatizánsok, mint a lemondását követelő szerény ellenzék.

Csak néhány főt számlált a tiltakozó táblát tartogatók csoportja, akik között a szocialista párt prominens politikusai, Török Zsolt, Király József és Jekő Attila is láthatók voltak. Egy lényegesen nagyobb csapat fejezte ki szimpátiáját a Városháza előtt, ahol több szónok,- köztük a helyi cigányság képviselője is - Haszilló Ferenc mellett foglalt állást, és Kecel jövőjét féltve, összefogásra buzdítottak mindenkit.

haszillo 29

A díszterem zsúfolásig megtelt a kíváncsiskodókkal, és vastaps fogadta a polgármester bejelentését, mely szerint nem mond le tisztségéről. Független polgármesterként látja el feladatát a jövőben. Beszédében hangsúlyozta, hogy soha ennyire nem érezte a keceliek támogatását, mint az elmúlt napokban. Mint mondta, úgy érzi, felelősséggel tartozik annak a közel másfelezer kecelinek, akik bizalmat szavaztak számára.

haszillo 45

Mint ismeretes, a keceli botrányt egy két évvel ezelőtti titkosan felvett magánbeszélgetés nyilvánosságra hozása váltotta ki, melyben a polgármester cigányozott, zsidózott és egyéb sértő gondolatokat fogalmazott meg, melyekért most, az alakuló ülésen is bocsánatot kért az érintettektől. A felvételt egyébként az ellentüntetők kihangosították az utcán is, ahol több tucat rendőr ügyelt a rendre. A polgármester beszédét hamarosan közzétesszük honlapunkon.

Szöveg-fotó: Supka Éva

{phocagallery view=category|categoryid=1429|limitstart=0|limitcount=0}