A halasi sortűz áldozataira emlékeztek (galériával)
Közélet

A halasi sortűz áldozataira emlékeztek (galériával)

Hatvanegy évvel ezelőtt, ezen a napon dördült el a sortűz Kiskunhalas főterén. Ketten, Gyöngyösi Papp Ida és Poloznyik Kálmán halálos sebeket kaptak, többen súlyosan megsérültek. Rájuk emlékeztek pénteken délután a városháza falán lévő emléktáblánál, az eseményen részt vett Gyöngyösi Papp Ida unokaöccse is.

1957. október 27-én, szombaton délután gyülekezett a tömeg a halasi főtéren. Sortűz dördült, amelynek során a 19 éves Gyöngyösi Papp Ida és a 61 éves Poloznyik Kálmán életét vesztette, többen súlyosan megsebesültek. Rájuk emlékeztek a városháza falán elhelyezett táblánál. Pajor Kálmán, az 56-os Emlékbizottság elnöke idézte fel a tábla elhelyezésnek történetét.  Máté Lajos, a bizottság tagja mondott beszédet, ennek során felidézte az 1956-os forradalom kiskunhalasi eseményeit és a sortűz körülményeit. 

Ezt követően a megjelentek helyezték el a kegyelet virágait, koszorúit. Most először vett részt az eseményen Gyöngyösi Papp Ida unokaöccse, Iváncsik József. A megemlékezés  a református temetőben, a két áldozat sírjánál zárult.