Együtt a megye polgármesterei
Közélet

Együtt a megye polgármesterei

Kiskőrösre hívták a megye minden polgármesterét. Két napos fórumot tartanak a településvezetőknek. Főként a fejlesztési lehetőségekről esik szó. Az elkövetkező években például nagy hangsúlyt szeretnének helyezni az idegenforgalomra és a borászatra.

Ritkán látni ennyi polgármestert egyszerre egy helyen. A választást követően ez az első nagy alkalom arra, hogy közösen tanácskozzanak a megyét érintő kérdésekről. A megyei önkormányzat Kiskőrösre hívta fórumra a településvezetőket. Itt a két nap folyamán több témáról is szó esik, és remek alkalom nyílik a kapcsolatépítésekre.

A tervek szerint félévente lesznek ilyen összejövetelek mindig más településen – nyilatkozta a Halasmédiának Rideg László a megyei közgyűlés új elnöke. Ezekkel a találkozókkal egy korábbi hagyományt szeretnének újjáteremteni.

Az új megyei vezetés készül a várható forrásokra és fejlesztésekre, például nagy hangsúlyt szeretnének helyezni az idegenforgalomra és a borásztatra.

korors 02

A tanácskozáson Halas polgármestere Fülöp Róbert is részt vesz. Mint mondta nagyon fontosnak tartja, hogy jóban legyenek egymással a társág polgármesterei és közösen dolgozzanak a térség fejlesztése érdekében.

A polgármesterek szakmai tanácskozásán két nap alatt 11 előadást hallgathatnak meg a fórum résztvevői és öt államtitkár, valamint helyettes államtitkár oszt meg sok tudnivalót a településvezetőkkel. Mint megtudtuk olyan előadókat hívtak meg, akik kötődnek a megyéhez, például a térségben születtek.

Szöveg-fotó: Fehér Erika