Körzettakarítás, példás összefogással
Közélet

Körzettakarítás, példás összefogással

Még mindig nem késő csatlakozni Vincze Attila kezdeményezéséhez, a nemrégiben megválasztott képviselő máris munkához látott és körzettakarítást szervezett. A felhívására máris közel százan csatlakoztak, a résztvevőknek van dolga bőven, az első órában több zsáknyi szemét gyűlt össze.

 
– Én olyan képviselő akarok lenni, aki dolgozik. Ennek első nagyobb megnyilvánulása lesz ez a mostani körzettakarítás. Máris remek a hangulat, az itt élők közül nagyon sokan csatlakoztak hozzánk. Úgy érzem, a kezdeményezésem máris célba élt – fogalmazott Vincze Attila nem sokkal ezelőtt.
vinczebe1
A hetes körzet megválasztott képviselője közös takarításra, szemétszedésre hívta a lakókat. A nyolc órás gyülekező előtt közel félszázan voltak már a Lovasszobornál, egy finom pálinka után pedig elindultak a területre. Közben újabb és újabb csoportok csatlakoztak a brigádokhoz.
vinczebe2
Már az első órában kiderült, hogy lesz dolga bőven a körzet lakóinak. Bokrok alól került elő kidobott kabát, rossz permetezőgép, paplan, póló és rengeteg műanyag palack is. Villámgyorsan megtelt néhány zsák, ezeket később a Városgazda szállítja majd el.
vinczebe3
Vincze Attila azt mondja dupla célja van ennek az akciónak. Egyrészről tisztább lesz a környezet, másrészt viszont komoly közösségkovácsoló ereje is van. Bárki csatlakozhat még, a takarítás délig tart, a résztvevőket a Venezia vendéglő jóvoltából finom ludaskása ebéd várja majd.
vinczefőz
Kép-szöveg: Jáger Levente