A Hungarikum törvény egyik atyja érkezik Halasra
Közélet

A Hungarikum törvény egyik atyja érkezik Halasra

Mindenkit szeretettel várnak a novemberi városi civil fórumra, a Halasi Civil Házba (Végh-kúria - Bajcsy-Zs. u. 5.) november 10-én, hétfőn 17 órakor!


Tájékoztató előadás hangzik majd el a Nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtése - eddigi eredmények és pályázati lehetőségek civil szervezetek, intézmények részére. Az előadó  Dr. Horváth Zsolt - Hungarikum Bizottság Értéktár Koordinációs megbízottja lesz. Többek között ő dolgozta ki a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtéséről szóló hatályban lévő törvényt.
 
horvatzsilt
 
Először regionális majd országos szinten polgármesterek, önkormányzati képviselők, civil szervezetek önkéntesei, helyi és országos döntéshozók, értékgyűjtők és értékteremtők gondolták azt, hogy fontos a helyi értékek összegyűjtése, dokumentálása.

Ahogy az értékmentők megfogalmazták: "Fontos, hogy újra megismerjük és felismerjük saját értékeinket. Fontos, hogy kimondjuk: minden közösségnek vannak értékei, a legkisebb közösségnek is vannak értékei. Ha elfogadjuk ezeket az állításokat, akkor pedig adott a feladat: együtt, közösen, a helyi közösség tagjai kezdjék meg ezt az értékgyűjtő munkát, értékőr és értékteremtő egyaránt ezen dolgozzon."