Közeledik a kétkukás rendszer
Közélet

Közeledik a kétkukás rendszer

Hamarosan eggyel több kukánk lesz. A második tárolóba az úgynevezett csomagolóanyagokat kell majd tenni. Így a háztartásokban külön gyűjtött hulladékot nem kell elvinni a szelektív gyűjtőszigetekre, hiszen házhoz megy majd a szolgáltató.

Halason több mint 30 hulladék gyűjtőszigetnél lehet jelenleg letenni a háztartásokban szelektíven gyűjtött hulladékot, amit elszállítanak újrahasznosításra. Ám hamarosan az otthonokban is lehetőség lesz a szelektív gyűjtésre, ezért a szolgáltató ügyfelei kapnak majd egy plusz kukát is.

Az új kukák már a szolgáltatónál vannak, az különbözteti meg őket a többi kukától, hogy sárga színű a tetejük – tudtuk meg Baics Tamástól a városháza környezetvédelmi ügyintézőjétől.

hullgy 02

Azt pontosan még nem tudni mikor veheti át a lakosság az új tárolókat. Mielőtt bevezetik az új rendszert, a halasi önkormányzat szeretné tisztázni a lakótelepeknél és a társasházaknál a szállításokat, hiszen így még több kuka ürítéséről kell majd gondoskodni.

Amint meglesz a kukák átvételének időpontja és helye, illetve a szelektív szállítások rendje tájékoztatjuk olvasóinkat. Viszont a háztartásoknál már addig is lehet gondolkodni azon, hogy hol lesz a helye az új kukának, illetve a lakásokba is célszerű még egy szemetest vásárolni, amibe külön lehet gyűjteni a szelektív kukába szánt csomagolóanyagokat, így például a papírt, az üveget és a műanyagot.

Szöveg-fotó: Fehér Erika