Hatpercenként döntöttek
Közélet

Hatpercenként döntöttek

Alig harminc percig tartott az új halasi képviselő-testület első ülése. Minimális vitával, öt napirendi pontot tárgyaltak meg és fogadtak el a teljes létszámban megjelent közgyűlés tagjai.

 
Fülöp Róbert polgármester szinte pontban három órakor nyitotta meg az új képviselő-testület első rendkívüli tanácskozását. A városvezető az elején bejelentette, hogy Tapodi Attila, Váradi Krisztián és Vízkeleti Szabolcs frakciót alakított, utóbbi képviselő vezetésével.
baloldal
Gyorsan eldőlt, hogy a homokhátsági hulladékkezelő társaságban a jövőben Fülöp Róbert képviseli majd a város érdekeit. Az Önkormányzati Érdekegyeztető Tanácsban viszont a két alpolgármester, Farkas Dániel és Szűcs Csaba ügyködik majd.
jobboldal
A jövőben is segíti majd a helyi önvédelmi és bűnmegelőzési egyesületet a város, most hozzájárult, hogy egy fővel bővüljön a létszám. Mint Patocskai Tamás képviselő érdeklődésére kiderült, ez nem kerül pénzébe az önkormányzatnak.
testületteljes
A város zöld utat adott a felnőtt szakképző központ létrehozására. Ezzel gyakorlatilag egy korábbi döntését erősítette meg. Az oktatási bázis az egykori vízmű székházban lesz majd, a 100 millió forintos átalakítás után egy modern képzőhely lesz a városban. Az ülés alig fél óra alatt lezajlott.
Kép-szöveg: Jáger Levente