Új parkolók
Közélet

Új parkolók

Ahol tudják, kijavítják az úthibákat. Halason még a héten folynak a kátyúmentesítési munkálatok. A városüzemeltetés azon dolgozik, hogy télire ne maradjanak a közlekedést nehezítő gödrök. Folyamatban van a kórház melletti buszforduló felújítása is. Jó hír a sofőröknek, hogy a buszforduló melletti terület rendezésével mintegy 50 autónak nyílik majd parkolási lehetőség.

Ezekben a napokban újítják fel a Csetényi park bejáratánál lévő buszfordulót. A kis út mostanra olyan rossz állapotba került, hogy folyamatosan panaszkodtak rá a sofőrök. De nem csak az utat javítják meg, hanem a területet is rendezik, így lehetőség lesz ezt a részt is parkolónak használni – kaptuk a tájékoztatás Molnár Ferenctől a Halasi Városgazda Zrt. vezérigazgatójától. Ennek a hírnek bizonyára örülnek az autósok, hiszen az óriási forgalom miatt sokszor nehezen tudnak leparkolni a kórházba vagy a strandra igyekvők.

Az útjavításokat részben a Városgazda Zrt. saját csapata végzi a cég saját gépével. Ők hidegaszfalt technikával dolgoznak, a meleg aszfaltozásra pedig alvállalkozót szoktak felkéri.

A cél az, hogy a téli időszakra ne maradjanak Halason olyan úthibák, amik problémát okozhatnak a közlekedésben és a járművekben. Ha mégis maradnának zavaró kátyúk, akkor ezt a sofőrök jelezhetik a városüzemeltetés felé. A kátyúkba használt anyagból valamennyit elraktároznak, ezt fogják majd használni a télen az esetleges sürgős útjavításokhoz.

Szöveg-fotó: Fehér Erika