Tízezernyi védőoltás
Közélet

Tízezernyi védőoltás

Öt évvel levitték a korhatárt, bővült azok köre, akik térítésmentesen kaphatnak influenza elleni védőoltást. Az ÁNTSZ csütörtökön megjelent közleménye szerint már nem csak a 65, hanem a 60 éven felüliek is jogosultak az ingyenes védőoltásra.

 
Az elmúlt hetekben a térség 3 járásába 10 ezer adag vakcina érkezett. Az oltásokat már napok óta lehet kérni a háziorvosoktól. Dr. Bús Imre háziorvos a napokban azt nyilatkozta a Halasmediának, hogy a prakszisából többen már előre érdeklődtek a védőoltás lehetőségéről és sokan évről-évre felveszik az oltást.

A 60 éven felüliek mellett, a krónikus betegségekben szenvedők, a várandós és a gyermekvállalás előtt álló nők, továbbá az egészségügyi és a szociális intézményekben dolgozók kérhetik a díjmentes oltást.

A vakcina a gyógyszertári forgalomban is elérhető, ily módon az is megelőzheti a betegséget, akinek nem jár ingyenes védőoltás.

A háziorvosok adatai alapján működik az influenza figyelőszolgálat is. A jelentések alapján jelenleg nincs influenza aktivitás hazánkban. A legtöbb megbetegedés a februári-márciusi hónapokra szokott esni.

Az oltásról további információk a www.antsz.hu oldalon taláhatók.

Fehér Erika